Vrouwelijke onvruchtbaarheid

Vrouwelijke onvruchtbaarheid

Zwanger worden is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. De laatste jaren is het aantal koppels met vruchtbaarheidsproblemen enorm gestegen. Door niet te focussen op de hormoonproductie en de voortplantingsorganen zoals in de reguliere geneeskunde het geval is, maar meer naar het hele systeem van fysieke en mentale factoren te kijken, is aangetoond dat Chinese Geneeskunde een positief effect heeft op de vruchtbaarheid.

Er is geen protocol om mensen met infertiliteit te behandelen; er wordt in elke situatie een nauwkeurige diagnose gesteld volgens de TCM en een individuele behandeling opgesteld. Over het algemeen kun je zeggen dat de TCM kan helpen door de eisprong te stimuleren, de kwaliteit van zaad- en eicellen te verbeteren en de innesteling te bevorderen.

Steeds meer vrouwen laten zich tijdens een IUI, IVF of ICSI-traject behandelen met acupunctuur. Het levert namelijk een waardevolle bijdrage aan een aantal belangrijke onderdelen in zo’n traject. Het bevordert de ei-en zaadcel kwaliteit en-kwantiteit, de bloedtoevoer naar baarmoeder en eileiders verbetert, evenals de dikte en kwaliteit van het baarmoederslijmvlies, de bijwerkingen van de medicatie vermindert, het verkleint de kans op een miskraam, het vermindert pijn en stress, etc.

Acupunctuur verhoogt ook de kansen bij pre-en post-embryotransfer.

Een ideale voorbereidingstijd bij IVF/ICSI is 3-4 maanden. Die tijd is nodig om het baarmoederslijmvlies voldoende op te bouwen, de kwaliteit van ei- en/of zaadcel te optimaliseren, de doorbloeding naar de baarmoeder te verbeteren, etc. Een aannemer die een huis gaat bouwen, zorgt ook voor een goede fundering.

Indicaties:

  • begeleiding bij IUI/IVF/ICSI
  • hormonale onevenwicht: PCOS
  • POF
  • LPD
  • stoornissen tussen zaadcellen en cervixslijm
  • endometriose
  • verminderde zaadkwaliteit/-kwantiteit
  • onbegrepen infertiliteit
  • mannelijke en vrouwelijke seksuele moeilijkheden of disfunctie

Onvruchtbaarheid treft naar schatting 11% van de paren in de vruchtbare leeftijd. Er is geen “magische behandeling” tot onvruchtbaarheid, maar acupunctuur en Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) bieden een effectieve, beproefde aanpak voor het verbeteren van de vruchtbaarheid en de behandeling van onvruchtbaarheid te genezen. Bij gebruik in combinatie met andere kunstmatige reproductieve therapieën zoals IVF, TCM ondersteunt de succespercentages van deze therapieën.

Psycho - emotionele klachten

Burn-out

Spijsverteringsklachten

Zwangerschapsklachten

Gynaecologische klachten

Menopauze

Mannelijke onvruchtbaarheid

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x