Spijsverteringsklachten

De belangrijkste oorzaken van maag-en darmklachten zijn

- onregelmatig eten
- veel koud of vet voedsel nuttigen
- overmatig alcoholgebruik
- roken
- stress

Maagklachten zijn een veel voorkomend verschijnsel. De oorzaak van die klachten kan heel divers zijn, net zoals de klachten zelf. De één heeft last van een opgeblazen gevoel en van winderigheid, een ander moet veelvuldig boeren. Ook zure oprispingen, brandend maagzuur en misselijkheid zijn typische maagklachten.
Functionele darmklachten blijken bij uitstek geschikt te zijn om met acupunctuur te worden behandeld maar ook patiënten met Collitis Ulcerosa of de ziekte van Crohn hebben vaak baat bij behandelingen middels acupunctuur en Chinese kruiden.


Acupunctuur biedt immers al eeuwenlang verlichting bij spijsverteringsklachten. Zo hebben bepaalde acupunctuurpunten invloed op de aanmaak van maagzuur of stimuleren of ontspannen de spiercontracties van de darmen. Acupunctuur is heilzaam bij de behandeling van reflux, dyspepsie, PDS (prikkelbare-darmsyndroom) en algemene maag- darmklachten. Gecombineerd met een dieet en een gezonde levensstijl resulteert dit in een permanente en medicijn-vrije verlichting van de klachten. Ook Chinese kruidentherapie kan daarbij soms voor korte tijd worden ingezet.

De energie van de spijsvertering moet naar beneden gericht zijn. Bij verstoringen in de energiebalans stijgt deze energie. De acupunctuurbehandeling is er op gericht de energie te laten dalen. Hierdoor nemen klachten als oprispingen, brandend maagzuur en braken snel af. Vaak is er ook sprake van een lokale energie stagnatie in de darmen die met een behandeling kan worden opgeheven. Verder zorgt acupunctuur ervoor dat de spijsvertering in zijn geheel goed gaat functioneren. Daarnaast kan de behandeling aangevuld worden met een voedingsadvies of Chinese kruidentherapie.

Psycho - emotionele klachten

Burn-out

Zwangerschapsklachten

Gynaecologische klachten

Menopauze

Vrouwelijke onvruchtbaarheid

Mannelijke onvruchtbaarheid

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x