Stressless

Stressless

Stress-Less, met de nadruk op “Less”.

Een heerlijke warmte die indringt in je hele lichaam:

  • via een schelp, of
  • via zout, of
  • via gemberschijfjes.

Een unieke ervaring die je jaarlijks een boost geeft.

Er worden verschillende soorten moxa-technieken gecombineerd aan de hand van jouw klachten. Kortom, een diepe ontspanning en nadien een verkwikkend/deugddoend gevoel.

Indirecte moxa wordt uitgevoerd met een medium tussen de moxakegel en de huid. Gember, knoflook en zout zijn de meest voorkomende kruiden die gebruikt worden bij indirecte moxibustion en hebben elk een eigen specifiek doel. Combineert de functie van de kruiden, de moxa en voegt de energieke eigenschap van het kruid toe.

Moxa met schelp of “Dragon Moxa”:
dit werd lang geleden gebruikt bij een chronische zwakke gezondheid (CVS, burn-out, depressie, astma, reumatoïde artritis, ondersteunen en harmoniseren van zenuwstelsel, spijsverteringssysteem, ademhaling en cardiovasculair systeem,…)
Het verlicht pijn, reguleert de orgaanfunctie en het immuunsysteem, verbetert de circulatie in de meridianen, de algemene lichaamsfuncties en het welzijn.
Na de behandeling zal de patiënt een sterk verwarmend effect en kalmerend effect voelen op de wervelzuil, maar ook vooraan in het lichaam. Het lichaam wordt sterker en de geest kalmer.
1 x per jaar wordt dit aangeraden om te doen, wanneer je gezond bent. Indien je ziek bent, wordt dit veel vaker gedaan. Er wordt een pasta van gember gemaakt, die op bepaalde zones op de rug wordt gelegd. Daarop worden de moxa kegels gelegd.

Moxa met zout:
Het gebruik van zout als medium is typisch gebruikt bovenop de navel voor aandoeningen gelinkt met het spijsverteringsstelsel. Deze techniek vergemakkelijkt lokale pijn, braken, diarree en langdurige dysenterie en in extreme gevallen Deze methode wordt meestal gebruikt bij chronische diarree en acute gastro-enteritis zoals braken, diarree en dysenterie. Buikpijn rond navel om de Yang te redden, voor Yang-ineenstorting en koude ledematen.

Moxa met gember:
Gember is een zeer verwarmend kruid dat vaak wordt gebruikt om de maag in evenwicht te brengen en de spijsvertering te verbeteren. Wanneer een verse gemberschijf wordt toegepast als medium tussen de huid en een moxakegel, is er een synergetisch effect door de opwarmende moxa en gember. Deze behandeling harmoniseert de maag, verhoedt accumulaties, regelt Qi, bevordert de spijsvertering en elimineert vochtopstapeling. De methode wordt meestal gebruikt bij diarree, buikpijn, braken en gewrichtspijn.

Stressless

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x