Stressless

Stress-Less, met de nadruk op 'less'.

Een heerlijke warmte die indringt in je hele lichaam:

  • via een schelp
  • via zout
  • via gemberschijfjes

Een unieke ervaring die je jaarlijks een boost geeft.

Moxa-technieken

Er worden verschillende soorten moxa-technieken gecombineerd aan de hand van jouw klachten. Kortom, een diepe ontspanning en nadien een verkwikkend/deugddoend gevoel.

Indirecte moxa wordt uitgevoerd met een medium tussen de moxakegel en de huid. Gember, knoflook en zout zijn de meest voorkomende kruiden die gebruikt worden bij indirecte moxibustion en hebben elk een eigen specifiek doel. Combineert de functie van de kruiden, de moxa en voegt de energieke eigenschap van het kruid toe.

Moxa met schelp of “Dragon Moxa”

Dit werd lang geleden gebruikt bij een chronische zwakke gezondheid (CVS, burn-out, depressie, astma, reumatoïde artritis, ondersteunen en harmoniseren van zenuwstelsel, spijsverteringssysteem, ademhaling en cardiovasculair systeem,…)

Het verlicht pijn, reguleert de orgaanfunctie en het immuunsysteem, verbetert de circulatie in de meridianen, de algemene lichaamsfuncties en het welzijn.

Na de behandeling zal de patiënt een sterk verwarmend effect en kalmerend effect voelen op de wervelzuil, maar ook vooraan in het lichaam. Het lichaam wordt sterker en de geest kalmer.

1 x per jaar wordt dit aangeraden om te doen, wanneer je gezond bent. Indien je ziek bent, wordt dit veel vaker gedaan. Er wordt een pasta van gember gemaakt, die op bepaalde zones op de rug wordt gelegd. Daarop worden de moxa kegels gelegd.

Moxa met zout

Het gebruik van zout als medium is typisch gebruikt bovenop de navel voor aandoeningen gelinkt met het spijsverteringsstelsel. Deze techniek vergemakkelijkt lokale pijn, braken, diarree en langdurige dysenterie en in extreme gevallen Deze methode wordt meestal gebruikt bij chronische diarree en acute gastro-enteritis zoals braken, diarree en dysenterie. Buikpijn rond navel om de Yang te redden, voor Yang-ineenstorting en koude ledematen.

Moxa met gember

Gember is een zeer verwarmend kruid dat vaak wordt gebruikt om de maag in evenwicht te brengen en de spijsvertering te verbeteren. Wanneer een verse gemberschijf wordt toegepast als medium tussen de huid en een moxakegel, is er een synergetisch effect door de opwarmende moxa en gember. Deze behandeling harmoniseert de maag, verhoedt accumulaties, regelt Qi, bevordert de spijsvertering en elimineert vochtopstapeling. De methode wordt meestal gebruikt bij diarree, buikpijn, braken en gewrichtspijn.

Acupunctuur

Acupunctuur is een volledig gezondheidsprotocol met de intentie om alle yin en yang energiestromen in het lichaam uit te balanceren. Er worden zeer fijne naalden geplaatst op specifieke plaatsen waar de energie-of chi flow doorheen het lichaam kan beïnvloed worden.

Alchemische spagyrie

De grondgedachte bij Spagyrie is dat in de natuur alles te vinden is dat de mens voor zijn heelwording nodig heeft. Het effect ervan is gebaseerd op het alchemistische concept van transformatie en richt zicht op het overstijgen van een klacht dan op het bestrijden van een klacht.

Chinese kruiden

Behandelingen op basis van Chinese kruiden bewijzen al eeuwen hun doeltreffendheid op miljoenen patiënten. Het is één van de meest empirische geneeswijzen die wereldwijd gekend zijn.

Cupping

Cupping is een systeem om zuigkracht op één of meerdere punten van de meridianen te zetten en hebben ze een zichtbaar effect op de doorbloeding van de onderliggende weefsels.

Gemmotherapie

De gemmotherapie is een onderdeel van de fytotherapie dat bladknoppen en scheuten van bomen en struiken gebruikt. De hoofdwerking van gemmotherapie richt zich enerzijds op drainage en anderzijds op de opbouw van het hele organisme.

Gua Sha

Met behulp van Gua Sha wordt enerzijds het zelfgenezend vermogen vergroot door indirect het zenuwstelsel te stimuleren en anderzijds wordt de afvoer van afvalstoffen significant bevorderd.

Intensieve eendagsretreat

Een retreat is de perfecte plaats om te reageren op een oproep van je lichaam, een symptoom, een observatie of een diagnose. Er is ruimte en tijd voor verandering op een dieper niveau.

Moxa

Moxa is een techniek uit de Traditionele Chinese Geneeskunde waarbij specifieke kruiden worden verbrand om acupunctuurpunten te verwarmen en zo de Qi-flow te bevorderen.

Rookstop

Acupunctuur pakt bij het stoppen met roken zowel de lichamelijke als geestelijke nicotineverslaving aan.

Vermageren

We bekijken je voedingsgewoonten, je lichaamsbeweging en de invloed van je gevoelsleven. Volgens de Chinese Geneeskunde is bepaalde voeding gezond voor de ene persoon, maar niet voor de ander te weten, afhankelijk van je constitutie.

Voedingsadvies

De smaak van de voeding wordt in verband gebracht met de voedingswaarde of de toxiciteit ervan. Een onevenwichtig dieet kan disharmonie veroorzaken die zich uiten via allerlei mogelijke symptomen.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x