Moxa

Moxa

Moxibustion of afgekort ‘moxa’ is een techniek uit de Traditionele Chinese Geneeskunde waarbij specifieke kruiden worden verbrand om acupunctuurpunten te verwarmen en zo de Qi-flow te bevorderen. Het is een beproefde techniek die al duizenden jaren wordt toegepast in gans Azië en soms ook in massages en andere manuele behandelingen wordt gebruikt.

In het algemeen zal moxa de doorbloeding verbeteren wat genezing versnelt en de algemene gezondheid ten goede komt. Je hoeft dus helemaal niet ziek te zijn om een moxa behandeling te ondergaan.

Een moxa behandeling wordt niet apart gegeven. We integreren moxa altijd in een acupunctuur behandeling, indien nodig.

Moxa-behandelingen zijn zeer doeltreffend bij:

  • algemene zwakte

  • onvruchtbaarheid

  • orthopedische klachten

  • verstoringen van het maag-darm stelsel

  • zwakke immuniteit

Naast het gebruik van de moxakruiden op de acupunctuurnaalden, kunnen we ook zonder naalden met moxasticks werken. Een moxastick wordt gebruikt om acupunctuurpunten of koud aanvoelende plekken op het lichaam met warmte te stimuleren en zo de bloeddoorstroming te verbeteren en/of energie te stimuleren.


Moxeren is zeer geschikt bij chronische pijnen, slapte en gebrek aan energie, slapeloosheid, gewrichtsproblemen (werkt normaliserend) en seksuele problemen. Het bijzondere aan de plant waar het moxakruid van gemaakt wordt is dat terwijl ze langzaam maar zeer heet verbrandt, ze tevens een aangename en weldadige infrarode straling geeft. Bovendien geeft ze een zeer gelijkmatige warmte en verspreidt ze een aangename geur.

Het aansteken van de moxa kan eenvoudig met lucifers zoals je dit doet bij een sigaar; ze vallen niet uit elkaar en zijn na gebruik in wat zout te doven (hierdoor kan je het restant de volgende keer gewoon weer aansteken).

Moxa

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x