Moxa

Moxibustion of afgekort ‘moxa’ is een techniek uit de Traditionele Chinese Geneeskunde waarbij specifieke kruiden worden verbrand om acupunctuurpunten te verwarmen en zo de Qi-flow te bevorderen. Het is een beproefde techniek die al duizenden jaren wordt toegepast in gans Azië en soms ook in massages en andere manuele behandelingen wordt gebruikt.

In het algemeen zal moxa de doorbloeding verbeteren wat genezing versnelt en de algemene gezondheid ten goede komt. Je hoeft dus helemaal niet ziek te zijn om een moxa behandeling te ondergaan.

Een moxa behandeling wordt niet apart gegeven. We integreren moxa altijd in een acupunctuur behandeling, indien nodig.

Moxa-behandelingen zijn zeer doeltreffend bij:

  • algemene zwakte

  • onvruchtbaarheid

  • orthopedische klachten

  • verstoringen van het maag-darm stelsel

  • zwakke immuniteit

Naast het gebruik van de moxakruiden op de acupunctuurnaalden, kunnen we ook zonder naalden met moxasticks werken. Een moxastick wordt gebruikt om acupunctuurpunten of koud aanvoelende plekken op het lichaam met warmte te stimuleren en zo de bloeddoorstroming te verbeteren en/of energie te stimuleren.

Moxeren is zeer geschikt bij chronische pijnen, slapte en gebrek aan energie, slapeloosheid, gewrichtsproblemen (werkt normaliserend) en seksuele problemen. Het bijzondere aan de plant waar het moxakruid van gemaakt wordt is dat terwijl ze langzaam maar zeer heet verbrandt, ze tevens een aangename en weldadige infrarode straling geeft. Bovendien geeft ze een zeer gelijkmatige warmte en verspreidt ze een aangename geur.

Het aansteken van de moxa kan eenvoudig met lucifers zoals je dit doet bij een sigaar; ze vallen niet uit elkaar en zijn na gebruik in wat zout te doven (hierdoor kan je het restant de volgende keer gewoon weer aansteken).

Acupunctuur

Acupunctuur is een volledig gezondheidsprotocol met de intentie om alle yin en yang energiestromen in het lichaam uit te balanceren. Er worden zeer fijne naalden geplaatst op specifieke plaatsen waar de energie-of chi flow doorheen het lichaam kan beïnvloed worden.

Alchemische spagyrie

De grondgedachte bij Spagyrie is dat in de natuur alles te vinden is dat de mens voor zijn heelwording nodig heeft. Het effect ervan is gebaseerd op het alchemistische concept van transformatie en richt zicht op het overstijgen van een klacht dan op het bestrijden van een klacht.

Chinese kruiden

Behandelingen op basis van Chinese kruiden bewijzen al eeuwen hun doeltreffendheid op miljoenen patiënten. Het is één van de meest empirische geneeswijzen die wereldwijd gekend zijn.

Cupping

Cupping is een systeem om zuigkracht op één of meerdere punten van de meridianen te zetten en hebben ze een zichtbaar effect op de doorbloeding van de onderliggende weefsels.

Gemmotherapie

De gemmotherapie is een onderdeel van de fytotherapie dat bladknoppen en scheuten van bomen en struiken gebruikt. De hoofdwerking van gemmotherapie richt zich enerzijds op drainage en anderzijds op de opbouw van het hele organisme.

Gua Sha

Met behulp van Gua Sha wordt enerzijds het zelfgenezend vermogen vergroot door indirect het zenuwstelsel te stimuleren en anderzijds wordt de afvoer van afvalstoffen significant bevorderd.

Intensieve eendagsretreat

Een retreat is de perfecte plaats om te reageren op een oproep van je lichaam, een symptoom, een observatie of een diagnose. Er is ruimte en tijd voor verandering op een dieper niveau.

Rookstop

Acupunctuur pakt bij het stoppen met roken zowel de lichamelijke als geestelijke nicotineverslaving aan.

Stressless

Er worden verschillende soorten moxa-technieken gecombineerd aan de hand van jouw klachten voor een diepe ontspanning en nadien een verkwikkend/deugddoend gevoel.

Vermageren

We bekijken je voedingsgewoonten, je lichaamsbeweging en de invloed van je gevoelsleven. Volgens de Chinese Geneeskunde is bepaalde voeding gezond voor de ene persoon, maar niet voor de ander te weten, afhankelijk van je constitutie.

Voedingsadvies

De smaak van de voeding wordt in verband gebracht met de voedingswaarde of de toxiciteit ervan. Een onevenwichtig dieet kan disharmonie veroorzaken die zich uiten via allerlei mogelijke symptomen.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x