Chinese kruiden

Chinese kruiden

Chinese kruidengeneeskunde verschilt van onze Westerse fytotherapie. In het Westen gebruiken biochemische componenten om de werking van de kruiden uit te leggen. De Chinese pharmacopoeia daarentegen geeft een functionele omschrijving.

Behandelingen op basis van Chinese kruiden bewijzen al eeuwen hun doeltreffendheid op miljoenen patiënten. Het is één van de meest empirische geneeswijzen die wereldwijd gekend zijn.

De bereiding van de kruidenpreparaten vereist uitgebreide kennis. Het omhelst veel meer dan ‘even een theetje brouwen’. Elk kruidenbestanddeel heeft zijn eigen specifieke functie en elke patiënt krijgt zijn eigen preparaat gebaseerd op vele jaren studie en een doordreven kennis van honderden verschillende kruiden. Dit maakt de Chinese voorschriften uitermate doeltreffend, aangezien ze op maat worden gemaakt. Bovendien hebben de Chinese kruiden niet alleen een genezende werking, maar ook hun eigen voedingswaarde.

Chinese kruiden worden dan ook meestal voorgeschreven in combinatie met gepersonaliseerd voedingsadvies. Meestal integreren we dit bij een algemene behandeling. Indien je alleen met kruiden wenst behandeld te worden (zonder acupunctuur) duurt de sessie 1 uur.

Chinese kruiden

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x