Voedingsadvies

Het voedingsadvies wordt gegeven op basis van de 5 elementen uit de Traditionele Chinese Geneeskunde.

De smaak van de voeding wordt in verband gebracht met de voedingswaarde of de toxiciteit ervan. Deze varieert volgens een fasesysteem van voeding of controle naargelang het onevenwicht in de respectievelijke vitale organen dat tot excessen of tekorten kan leiden.

Een onevenwichtig dieet kan derhalve disharmonie veroorzaken die zich uiten via allerlei mogelijke symptomen.

Om algemene harmonie te bevorderen dienen de verschillende voedingsgroepen zich volgens de yin-yang principes uit te balanceren. 

Elke groep heeft zijn eigen krachten volgens de leer van de 5 elementen:

  1. Hout wordt vertegenwoordigd door de zure voeding. Zuren hebben een krimpende en verzamelende werking. Een dieet met teveel zuren zal de milt overbelasten, teveel slijmen produceren en mogelijks ook spieren beschadigen. Het kan worden uitgebalanceerd met metaal voeding.
  2. Vuur gaat samen met bittere voeding. Bitter veroorzaakt uitdroging en versterking. Teveel bittere voeding kan de milt energie volledig uitdrogen, de maag energie obstrueren en de huid doen verschrompelen. Het kan worden uitgebalanceerd met zoute voeding (water element).
  3. Aarde komt tot uiting in zoete voeding. Het werkt harmoniserend en vertragend. Een dieet met teveel zoet veroorzaakt pijnlijke gewrichten, vermoeide nieren, volle hart energie en haarverlies. Het kan worden uitgebalanceerd met zure voeding (element hout).
  4. Metaal wordt vertegenwoordigd in pikante, pittige en aroma-rijke voeding. Het heeft een verspreidend effect en teveel metaal gaat samen spierknopen, trage hartslag en broze nagels. Het kan worden uitgebalanceerd met bittere voeding (element vuur).
  5. Water komt overeen met zoute voeding. Het is verzachtend. Een dieet met teveel zout veroorzaakt falende spieren en weefsels, een tekort aan kracht in de grote beenderen en depressie. Het kan worden uitgebalanceerd met zoete voeding (element aarde).

Gepersonaliseerd voedingsadvies wordt meestal gegeven in combinatie met een voorschrift voor Chinese kruiden (in poeder of capsules). Een apart voedingsadvies duurt ongeveer 60 minuten ofwel integreren we dit in een andere behandeling en dan reken je best 30 minuten extra.

Acupunctuur

Acupunctuur is een volledig gezondheidsprotocol met de intentie om alle yin en yang energiestromen in het lichaam uit te balanceren. Er worden zeer fijne naalden geplaatst op specifieke plaatsen waar de energie-of chi flow doorheen het lichaam kan beïnvloed worden.

Alchemische spagyrie

De grondgedachte bij Spagyrie is dat in de natuur alles te vinden is dat de mens voor zijn heelwording nodig heeft. Het effect ervan is gebaseerd op het alchemistische concept van transformatie en richt zicht op het overstijgen van een klacht dan op het bestrijden van een klacht.

Chinese kruiden

Behandelingen op basis van Chinese kruiden bewijzen al eeuwen hun doeltreffendheid op miljoenen patiënten. Het is één van de meest empirische geneeswijzen die wereldwijd gekend zijn.

Cupping

Cupping is een systeem om zuigkracht op één of meerdere punten van de meridianen te zetten en hebben ze een zichtbaar effect op de doorbloeding van de onderliggende weefsels.

Gemmotherapie

De gemmotherapie is een onderdeel van de fytotherapie dat bladknoppen en scheuten van bomen en struiken gebruikt. De hoofdwerking van gemmotherapie richt zich enerzijds op drainage en anderzijds op de opbouw van het hele organisme.

Gua Sha

Met behulp van Gua Sha wordt enerzijds het zelfgenezend vermogen vergroot door indirect het zenuwstelsel te stimuleren en anderzijds wordt de afvoer van afvalstoffen significant bevorderd.

Intensieve eendagsretreat

Een retreat is de perfecte plaats om te reageren op een oproep van je lichaam, een symptoom, een observatie of een diagnose. Er is ruimte en tijd voor verandering op een dieper niveau.

Moxa

Moxa is een techniek uit de Traditionele Chinese Geneeskunde waarbij specifieke kruiden worden verbrand om acupunctuurpunten te verwarmen en zo de Qi-flow te bevorderen.

Rookstop

Acupunctuur pakt bij het stoppen met roken zowel de lichamelijke als geestelijke nicotineverslaving aan.

Stressless

Er worden verschillende soorten moxa-technieken gecombineerd aan de hand van jouw klachten voor een diepe ontspanning en nadien een verkwikkend/deugddoend gevoel.

Vermageren

We bekijken je voedingsgewoonten, je lichaamsbeweging en de invloed van je gevoelsleven. Volgens de Chinese Geneeskunde is bepaalde voeding gezond voor de ene persoon, maar niet voor de ander te weten, afhankelijk van je constitutie.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x