Rookstop

Rookstop

In de literatuur worden verschillende cijfers vermeld wat betreft het succes van de rookstop behandeling met acupunctuur. Gemiddeld ligt de kans van slagen tussen de 50 en 70%. Deze kans is dus vele malen groter dan wanneer je stopt zonder hulp.

Acupunctuur pakt bij het stoppen met roken zowel de lichamelijke als geestelijke nicotineverslaving aan. De lichamelijke verslaving aan nicotine veroorzaakt bij het stoppen met roken ontwenningsverschijnselen zoals angst, nervositeit, prikkelbaarheid, concentratiestoornissen, hoofdpijn, zweten, slaapstoornissen, constipatie en een verhoogde eetlust.

Acupunctuur heeft op de meeste rokers een aantal effecten

  • het vergroot de wilskracht om te stoppen met roken

  • de tabakssmaak wordt als vies ervaren

  • de ontwenningsverschijnselen nemen af

Vaak wordt de klassieke lichaamsacupunctuur gecombineerd met ooracupunctuur, inclusief het gebruik van pijnloze verblijfsnaaldjes die enkele dagen in het oor blijven zitten. Dit zal de “zin in sigaretten”, de nicotinebehoefte minder maken.

De acupunctuurbehandeling worden opgestart binnen de 24 uur na de “stopdag”. Plan daarom zorgvuldig je “stopdag” tijdens een rustige periode in je leven, en leef bewust naar deze dag toe. En deze dag hoeft niet per sé 1 januari te zijn!

Meestal volstaan 3 à 4 behandelingen in een periode van 3 weken. Je krijgt een behandelplan op maat, afhankelijk van je persoonlijk “rokersprofiel”. Zeer belangrijk is dat je ook zelf definitief wil stoppen met roken. Acupunctuur neemt uiteraard niet je motivatie en doorzettingsvermogen over.

Contacteer mij voor meer info over het 4- wekelijkse programma “Start 2 Stop”.

Rookstop

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x