Rookstop

In de literatuur worden verschillende cijfers vermeld wat betreft het succes van de rookstop behandeling met acupunctuur. Gemiddeld ligt de kans van slagen tussen de 50 en 70%. Deze kans is dus vele malen groter dan wanneer je stopt zonder hulp.

Acupunctuur pakt bij het stoppen met roken zowel de lichamelijke als geestelijke nicotineverslaving aan. De lichamelijke verslaving aan nicotine veroorzaakt bij het stoppen met roken ontwenningsverschijnselen zoals angst, nervositeit, prikkelbaarheid, concentratiestoornissen, hoofdpijn, zweten, slaapstoornissen, constipatie en een verhoogde eetlust.

Acupunctuur heeft op de meeste rokers een aantal effecten:

  • het vergroot de wilskracht om te stoppen met roken

  • de tabakssmaak wordt als vies ervaren

  • de ontwenningsverschijnselen nemen af

Vaak wordt de klassieke lichaamsacupunctuur gecombineerd met ooracupunctuur, inclusief het gebruik van pijnloze verblijfsnaaldjes die enkele dagen in het oor blijven zitten. Dit zal de “zin in sigaretten”, de nicotinebehoefte minder maken.

De acupunctuurbehandeling worden opgestart binnen de 24 uur na de “stopdag”. Plan daarom zorgvuldig je “stopdag” tijdens een rustige periode in je leven, en leef bewust naar deze dag toe. En deze dag hoeft niet per sé 1 januari te zijn!

Meestal volstaan 3 à 4 behandelingen in een periode van 3 weken. Je krijgt een behandelplan op maat, afhankelijk van je persoonlijk “rokersprofiel”. Zeer belangrijk is dat je ook zelf definitief wil stoppen met roken. Acupunctuur neemt uiteraard niet je motivatie en doorzettingsvermogen over.

Contacteer mij voor meer info over het 4- wekelijkse programma “Start 2 Stop”.

Acupunctuur

Acupunctuur is een volledig gezondheidsprotocol met de intentie om alle yin en yang energiestromen in het lichaam uit te balanceren. Er worden zeer fijne naalden geplaatst op specifieke plaatsen waar de energie-of chi flow doorheen het lichaam kan beïnvloed worden.

Alchemische spagyrie

De grondgedachte bij Spagyrie is dat in de natuur alles te vinden is dat de mens voor zijn heelwording nodig heeft. Het effect ervan is gebaseerd op het alchemistische concept van transformatie en richt zicht op het overstijgen van een klacht dan op het bestrijden van een klacht.

Chinese kruiden

Behandelingen op basis van Chinese kruiden bewijzen al eeuwen hun doeltreffendheid op miljoenen patiënten. Het is één van de meest empirische geneeswijzen die wereldwijd gekend zijn.

Cupping

Cupping is een systeem om zuigkracht op één of meerdere punten van de meridianen te zetten en hebben ze een zichtbaar effect op de doorbloeding van de onderliggende weefsels.

Gemmotherapie

De gemmotherapie is een onderdeel van de fytotherapie dat bladknoppen en scheuten van bomen en struiken gebruikt. De hoofdwerking van gemmotherapie richt zich enerzijds op drainage en anderzijds op de opbouw van het hele organisme.

Gua Sha

Met behulp van Gua Sha wordt enerzijds het zelfgenezend vermogen vergroot door indirect het zenuwstelsel te stimuleren en anderzijds wordt de afvoer van afvalstoffen significant bevorderd.

Intensieve eendagsretreat

Een retreat is de perfecte plaats om te reageren op een oproep van je lichaam, een symptoom, een observatie of een diagnose. Er is ruimte en tijd voor verandering op een dieper niveau.

Moxa

Moxa is een techniek uit de Traditionele Chinese Geneeskunde waarbij specifieke kruiden worden verbrand om acupunctuurpunten te verwarmen en zo de Qi-flow te bevorderen.

Stressless

Er worden verschillende soorten moxa-technieken gecombineerd aan de hand van jouw klachten voor een diepe ontspanning en nadien een verkwikkend/deugddoend gevoel.

Vermageren

We bekijken je voedingsgewoonten, je lichaamsbeweging en de invloed van je gevoelsleven. Volgens de Chinese Geneeskunde is bepaalde voeding gezond voor de ene persoon, maar niet voor de ander te weten, afhankelijk van je constitutie.

Voedingsadvies

De smaak van de voeding wordt in verband gebracht met de voedingswaarde of de toxiciteit ervan. Een onevenwichtig dieet kan disharmonie veroorzaken die zich uiten via allerlei mogelijke symptomen.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x