Vermageren

“Zwaarlijvigheid wordt ook wel eens de ziekte van de 21e eeuw genoemd.”

In de laatste 20 jaar is obesitas wereldwijd een steeds vaker voorkomend sociaal fenomeen. Er werd reeds bij bijna 500 miljoen mensen obesitas vastgesteld en het wordt beschouwd als één van de meest veelzijdige en ernstige ziektes die de menselijke gezondheid bedreigt.

Hoe kan acupunctuur bijdragen tot vermageren?

  • vetafbraak wordt gestimuleerd

  • endorfine komt vrij in de bloedbaan
: dit is een stof die je ontspant waardoor je minder stress zal hebben, minder snel eetbuien voelt en je de drang naar voedsel beter kan weerstaan

  • metabolisme/stofwisseling wordt verbeterd
: soms werken je organen te snel, maar in het geval van overgewicht te langzaam; acupunctuur herstelt zo goed mogelijk een evenwichtige werking van je orgaansystemen

  • verlaagt cholesterol

  • bloedsuikerspiegel blijft stabiel: 
de behoefte om veel zoetigheid te eten wordt verminderd

  • verhoogt doorzettingsvermogen en wilskracht

  • geeft meer energie: 
doordat je fitter en vrolijker bent zullen de doelen die je voor jezelf stelt makkelijker haalbaar zijn en dus ook het behalen van jouw streefgewicht

  • je spijsverteringsvuurtje wordt aangewakkerd
: door het in balans brengen van allerlei zaken in je lichaam, zal uiteindelijk de spijsvertering beter zijn werk gaan doen, wat essentieel is voor een gezond lichaam.

Daarnaast bekijken we je voedingsgewoonten. Je lichaamsbeweging en de invloed van je gevoelsleven worden ook in overweging genomen. Volgens de Chinese Geneeskunde is bepaalde voeding gezond voor de ene persoon, maar niet voor de ander te weten, afhankelijk van je constitutie. Vandaar dat je een uitgebreide vragenlijst krijgt om uit te maken welk type jij bent en wat jouw behandeling op maat zal zijn.

In tegenstelling tot vele “mirakel middeltjes” is acupunctuur 100% veilig, eenvoudig toe te passen en heeft het geen bijwerkingen. Het is zeker de moeite waard om te proberen. Bovendien krijg je persoonlijk advies, waardoor je slaagkansen verhogen in vergelijking met algemene voorschriften die voor iedereen zouden gelden.

Contacteer mij voor meer info over het 3-maandelijkse programma, waaronder het 4-wekelijkse “Start-Up” programma.

Acupunctuur

Acupunctuur is een volledig gezondheidsprotocol met de intentie om alle yin en yang energiestromen in het lichaam uit te balanceren. Er worden zeer fijne naalden geplaatst op specifieke plaatsen waar de energie-of chi flow doorheen het lichaam kan beïnvloed worden.

Alchemische spagyrie

De grondgedachte bij Spagyrie is dat in de natuur alles te vinden is dat de mens voor zijn heelwording nodig heeft. Het effect ervan is gebaseerd op het alchemistische concept van transformatie en richt zicht op het overstijgen van een klacht dan op het bestrijden van een klacht.

Chinese kruiden

Behandelingen op basis van Chinese kruiden bewijzen al eeuwen hun doeltreffendheid op miljoenen patiënten. Het is één van de meest empirische geneeswijzen die wereldwijd gekend zijn.

Cupping

Cupping is een systeem om zuigkracht op één of meerdere punten van de meridianen te zetten en hebben ze een zichtbaar effect op de doorbloeding van de onderliggende weefsels.

Gemmotherapie

De gemmotherapie is een onderdeel van de fytotherapie dat bladknoppen en scheuten van bomen en struiken gebruikt. De hoofdwerking van gemmotherapie richt zich enerzijds op drainage en anderzijds op de opbouw van het hele organisme.

Gua Sha

Met behulp van Gua Sha wordt enerzijds het zelfgenezend vermogen vergroot door indirect het zenuwstelsel te stimuleren en anderzijds wordt de afvoer van afvalstoffen significant bevorderd.

Intensieve eendagsretreat

Een retreat is de perfecte plaats om te reageren op een oproep van je lichaam, een symptoom, een observatie of een diagnose. Er is ruimte en tijd voor verandering op een dieper niveau.

Moxa

Moxa is een techniek uit de Traditionele Chinese Geneeskunde waarbij specifieke kruiden worden verbrand om acupunctuurpunten te verwarmen en zo de Qi-flow te bevorderen.

Rookstop

Acupunctuur pakt bij het stoppen met roken zowel de lichamelijke als geestelijke nicotineverslaving aan.

Stressless

Er worden verschillende soorten moxa-technieken gecombineerd aan de hand van jouw klachten voor een diepe ontspanning en nadien een verkwikkend/deugddoend gevoel.

Voedingsadvies

De smaak van de voeding wordt in verband gebracht met de voedingswaarde of de toxiciteit ervan. Een onevenwichtig dieet kan disharmonie veroorzaken die zich uiten via allerlei mogelijke symptomen.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x